top of page
banner-ShP.png

De Warmste Week 2022

De Warmste Week @ Federale Politie Oost-Vlaanderen 2022:
met een kazernecup, een Top 100, een Warmste Bake Off, een liveband en een veiling ‘vlammen’ tegen Kansarmoede.
Een totaalevent voor het goede doel!

Op donderdag 22 december 2022 organiseerde de Federale Politie Oost-Vlaanderen een uniek totaalevent in het kader van de Warmste Week. Het event werd georganiseerd door team SCI van FGP OVL, in samenwerking met POSA Gent en SCK (Sport- en Cultuurkring).

Pop-up radio met een Top 100

Er was tijdens de namiddag een speciale Top 100 Federale Politie OVL, met nummers vooraf gekozen door de medewerkers van de Federale Politie Oost-Vlaanderen. Voor elk verzoekplaatje kon er een bedrag voor De Warmste Week worden gestort.

De top 100 werd vanuit een pop-up radiostudio in de site Groendreef in Gent in realtime uitgezonden naar alle medewerkers, via een interne livestream. Iedereen kon, waar ze zich ook bevonden, op kantoor of van thuis uit via telewerk, luisteren naar de Warmste Radio van Politieland, gehost door de collega’s van team SCI (FGP/Operaties) en een in-house dj.

De Top 100 FedPol OVL 2022 herbeluisteren kan via deze Spotify-link.

Kazernecup

Ondertussen organiseerde POSA Gent op de site een spannende Kazerne Cup. Tien teams trotseerden de weergoden en leverden strijd om de beker in tien bijzondere challenges, zoals Memory Shooting, Blind Skiing en Truck Pulling.

 

Veiling en live muziek

Om het geheel in stijl af te sluiten was er nadien een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, én een veiling met een ‘special guest’ als veilingmeester. Niemand minder dan korpschef Huyghe van Loveringem (i.e. acteur Kurt Defrancq uit de tv-serie Chantal) kwam een aantal collector’s items en unieke stukken veilen ten voordele van de Warmste Week: waaronder gesigneerde truitjes van Axel Witsel, Lotte Kopecky, en een paar bokshandschoenen exclusief gesigneerd door Delfine Persoon.

 

Een liveband sloot de dag af met een fel gesmaakt optreden, met covers van topklassiekers van onder meer Pink Floyd, U2, Van Halen, enz.

Er werd uiteindelijk een mooi bedrag van 3000 euro ingezameld ten voordele van De Warmste Week.

bottom of page