top of page

FGP Oost-Vlaanderen in de media

In onze communicatiestrategie hechten wij belang aan snel en transparant communiceren over onze operationele resultaten en innovatie-initiatieven, zowel intern als extern.

geschoord.jpg

07.11.2023

48 Goudstaven in beslag genomen ter waarde van 740 000 euro

 

Op 17 oktober voerde de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen 6 huiszoekingen uit in een onderzoek naar fiscale fraude. De verantwoordelijke van meerdere (meubel)bedrijven wordt ervan verdacht via zijn bedrijven fiscale fraude te plegen. Hij en een andere verdachte komen ook in aanmerking voor domiciliefraude. Bij de huiszoekingen werden o.a. 48 goudstaven in beslag genomen ter waarde van 740 000 euro.

Lees meer

DGJ-rechercheur-07.jpg

07.02.2023

Onderzoek naar mensenhandel binnen het Chinese prostitutiemilieu

 

In het kader van een dossier van het Federaal Parket heeft, onder leiding van een onderzoeksrechter van Gent, in de ochtend van dinsdag 7 februari 2023 een grootschalige politieoperatie plaatsgevonden in het Chinese prostitutiemilieu. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) is op 26 adressen binnengevallen in het kader van een onderzoek naar mensenhandel. Bij deze actie werden 25 verdachten opgepakt voor verhoor en werden meer dan 20 vermoedelijke slachtoffers aangetroffen. Na de gevoerde actie zal er door de onderzoeksrechter beslist worden wie er al dan niet zal voorgeleid worden. In Spanje werd 1 verdachte opgepakt met oog op overlevering aan België.

Lees meer

computercrime.jpg

24.05.2023

Studenten vallen digitale infrastructuur FGP Oost-Vlaanderen aan

 

Deze week zijn er drie studenten van HOWEST ( Bachelor Toegepaste Informatica – Cyber Security Professional) aan de slag gegaan met de specifieke opdracht om de beveiliging van de systemen van de Federale Gerechtelijke Politie aan te vallen. Ze vervullen als het ware de rol van ‘ethical hackers’ en proberen in bepaalde systemen binnen te dringen. Op basis van hun analyses kunnen er dan aanpassingen aan de beveiligingssystemen voorgesteld worden.

Lees meer

20230106-IBN-FGPOVL.png

02.01.2023

Bende voert via postpakketten drugs in uit Spanje

 

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen heeft een bende opgerold die ervan verdacht wordt vanuit Spanje drugs te importeren via postpakketten alsook via wegtransport. 7 verdachten werden in België opgepakt en 2 in het buitenland. De bende heeft mogelijks meer dan 4 ton drugs (hasj/cannabis) ingevoerd

Lees meer

cartheft.jpg

23.12.2022

Twee verdachten opgepakt voor verschepen van gestolen wagens naar Ghana

 

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft twee verdachten opgepakt die ervan verdacht worden gestolen wagens via België naar Afrika te verschepen.

 

Lees meer

haven_1.jpg

17.11.2022

Anoniem meldpunt voor verdachte situaties in Gentse deel van North Sea Port

Criminelen vallen steeds vaker terug op de goed uitgebouwde en legale infrastructuren in de havens om hun illegale praktijken uit te rollen. Ook het Gentse deel van North Sea Port is zich hiervan bewust. Door verdachte situaties te melden, kunnen politie en parket deze criminele feiten sneller opsporen en aanpakken. 

Daarom werd het anoniem digitaal meldpunt www.meldpunt-havik.be opgericht, als onderdeel van een globaal actieplan om de veiligheid in de haven te verhogen.
 

Lees meer

burglar-4738598.jpg

07.10.2022

Bende pleegt inbraken tijdens de kerkdienst

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft een bende opgerold die ervan verdacht wordt talrijke inbraken gepleegd te hebben in Oost- en West-Vlaanderen. De bende observeerde onder meer kerkgangers en marktkramers om vervolgens op een latere dag in te breken, er van uitgaand dat er op dat moment niemand aanwezig was in de woning. Op 3 oktober werden drie verdachten van dezelfde familie opgepakt, waarvan er twee onder aanhoudingsmandaat geplaatst werden.

Lees meer

FGPOVL-GODIAC-01.png

05.08.2022

Levensgevaarlijke mensensmokkel met small boats: bende opgerold

FGP Oost-Vlaanderen heeft begin deze week een bende opgerold die zich vermoedelijk inlaat met het faciliteren van mensensmokkel. De bende opereert voornamelijk vanuit Gent en wordt verdacht van de aanlevering van nautisch materiaal aan andere organisaties die instaan voor de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk met small boats.

Lees meer

osint.jpg

07.06.2022

Politie neemt voor het eerst NFT's in beslag, bij huiszoekingen in Oost-Vlaanderen (VRTNWS)

De Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen heeft bij twee huiszoekingen voor het eerst NFT’s in beslag genomen. Een NFT is een uniek digitaal certificaat dat bepaalt wie eigenaar is van iets op het internet. Daarnaast zijn er ook cryptomunten en fysieke munten in beslag genomen. De inbeslagname is samen goed voor 547.000 euro.

Lees meer

pers-220509-avs.png

09.05.2022

FGP Oost-Vlaanderen maakt evaluatie van de voorbije vijf jaar (AVS)

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen (FGP) heeft vandaag de evaluatie bekendgemaakt van vijf jaar werking. Er is meteen ook vooruitgekeken, want de FGP Oost-Vlaanderen wil ook in de komende 3 jaar een belangrijke rol spelen bij de uitrol van het Nationaal Veiligheidsplan.

Lees meer

pers-220509-vrtnws.png

09.05.2022

Federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen vraagt extra budget voor nieuwe vormen criminaliteit (VRTNWS)

De Federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft extra budget nodig om nieuwe trends van criminaliteit aan te pakken. Zo zit cybercriminaliteit en daarbij vooral phishing en cryptodiefstallen in de lift. Daarnaast is ook de beveiliging van de North Sea Port Gent noodzakelijk om de invoer van drugs te stoppen. Om dat te realiseren is er echter dringend nood aan meer middelen en personeel.

Lees meer

pers-220509-tvoost.png

09.05.2022

Phishing boomt: "Miljoenen euro's van brave Oost-Vlamingen verdwijnen" (TVOost)

De georganiseerde misdaad in onze provincie is de jongste vijf jaar aan een flinke opmars bezig. Dat blijkt uit een rapport van de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen. Vooral internetcriminaliteit, meer bepaald phishing, floreert. En ook opvallend: de haven van Gent blijft het terrein van grootschalige cocaïnesmokkel. De gerechtelijke politie heeft de voorbije jaren gemiddeld zo'n 300 personen aangehouden en recupereert jaarlijks bijna 30 miljoen euro aan crimineel geld.

Lees meer

pers-220419-vrtnws.png

19.04..2022

10 verdachten opgepakt voor opzetten van cannabisplantages in Oost- en West-Vlaanderen (VRTNWS)

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Oost-Vlaanderen heeft een bende opgerold die verdacht wordt van grootschalige productie van cannabis. De bende was actief in de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Tien verdachten zijn opgepakt en worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent.

Lees meer

pers-220409-hln.png

08.04..2022

Vier jongeren lichten 50 mensen op voor een bedrag van minstens 75.000 euro via phishing (HLN.BE)

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen kon in vorig jaar vier verdachten van phishing oppakken. Ze zouden minstens 50 mensen hebben opgelicht voor een bedrag van maar liefst 75.000 euro. Vrijdag besliste de raadkamer in Gent om de vier door te verwijzen naar de correctionele rechtbank.

Lees meer

Contact

Hoofdcommissaris Patrick Willocx - Persverantwoordelijke FGP OVL - 09 237 13 13

bottom of page