top of page
Een stage als student

​​​​​​​

Een stage binnen de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen biedt student-stagiairs de kans om een eerste professionele werkervaring op te doen. De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen gaat evenwel altijd voor een win-win situatie en gaat daarom actief op zoek naar studenten met een onderzoeksvraag die interessant is voor de organisatie.

De duurtijd van de stage varieert, voor de studenten Universiteit Gent is dit meestal drie maanden (medio februari – medio mei). Een loutere inkijk- of observatiestage wordt voor deze categorie niet aanvaard. Wel is het mogelijk dat studenten voor slechts één tot enkele dagen een ‘kijkstage’ te lopen binnen de FGP Oost-Vlaanderen of deel te nemen aan een infosessie gegeven aan specifieke doelgroepen over de interne werking van de FGP Oost-Vlaanderen.

De hoofdmoot van student-stagiairs die de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen ontvangt betreffen studenten Criminologische Wetenschappen van de Universiteit Gent. Uiteraard stelt de FGP Oost-Vlaanderen haar deuren ook open voor studenten uit andere opleidingen (bijvoorbeeld Chemie of Biochemie voor een stage in het Labo voor Technische en Wetenschappelijke Politie maar ook ICT-, communicatie/ marketing- en economiestudenten zijn van harte welkom.

Student-stagiairs uit onderwijsinstellingen uit de provincie Oost-Vlaanderen genieten, indien prioriteiten dienen gesteld te worden, voorrang op andere student-stagiairs.

Contact:

fgp.ovl.jobs@police.belgium.eu

bottom of page