top of page

7 redenen om te kiezen voor de
Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen

Een gevarieerd jobaanbod

Het bestrijden van georganiseerde misdaad betekent de vinger aan de pols houden en inspelen op maatschappelijke tendensen zoals criminaliteit in de virtuele wereld of de infiltratie van criminele activiteiten in onze reguliere economie.

 

Recherchewerk is nog nooit zo uitdagend geweest. Meer dan ooit kunnen gespecialiseerde profielen zoals informatici, data-analisten, economen, juristen, communicatiespecialisten, laboranten hun gading vinden in een van de vele technische en gespecialiseerde functies.

Ook generalisten of organisatietalenten kunnen zich volledig uitleven als operationeel misdrijfanalist, CaLOPS-medewerker, communicator of beleidsmedewerker.

222001_DGJ_ECOfin_0269_LD.jpg
forensic-3Dscan.jpg

Focus op innovatie

Rechercheren vandaag is vooruitdenken en snel schakelen op het vlak van onderzoeksmethoden en -technieken. Bij FGP OVL proberen wij in alle facetten van onze organisatie gaande van de operationele werking, over het aanbod van onze steundiensten tot onze bedrijfsprocessen te innoveren.

 

We hebben dan ook heel wat project- en innovatiegroepen die zich toespitsen op operationele tools en technieken of overkoepelende uitdagingen zoals talentontwikkeling, mensgericht leiderschap en inclusie tackelen.

Lees meer

Focus op jouw talenten

Als medewerker van FGP OVL heb je toegang tot tal van interne en externe opleidingen. We hechten heel veel belang aan competentieontwikkeling en ondersteunen iedere medewerker om maximaal zijn talenten in te zetten. Talentontwikkeling is bij FGP OVL een inclusief verhaal.

 

We dagen onze medewerkers dan ook uit om constant te blijven ontwikkelen en te blijven groeien. We stellen daar een aantal tools tegenover zoals onze talentendatabank, onze learning HUB, TED-talks; een leiderschapstraject, …

Lees meer
222001_DGJ_ICT_0392_LD.jpg
cloud.jpg

Plaats- en tijdonafhankelijk werken

FGP OVL nam de coronacrisis te baat om haar processen en producten zoveel als mogelijk te digitaliseren. Ons SharePointplatform fungeert als digitaal kennis- en informatiecentrum. Alle relevante informatie over onze werking is erop terug te vinden.

 

Onze inspanningen op dat vlak werpen nu hun vruchten af.


Steeds meer medewerkers ervaren de voordelen van plaats- en tijdsonafhankelijk werken.

Lees meer

We houden de sfeer erin

Goed werk afleveren is één ding maar dat ook nog eens kunnen doen in een organisatie waar er plaats is voor informele ontmoetingen en evenementen met het oog op een goede bedrijfscultuur is een pluspunt.

 

Teambuildings, sportnamiddagen, informele ontmoetingsmomenten en zelfs een heuse FGP-radio worden in de strijd gegooid om de sfeer er in te houden.

Die momenten geven ons zuurstof om vol overgave en beroepsernst onze kerntaken waar te maken.

helpinghands.jpg
Fenomenen_004_LD.jpg

Maatschappelijke impact

Als lid van de gerechtelijke politie lever je mee strijd tegen maatschappij-ontwrichtende fenomenen. Je draagt je steentje bij tot opheldering van grootschalige criminaliteit en ontwrichting van criminele structuren.

 

We zoeken dan ook teamspelers die hun talenten in functie van het beoogde resultaat inzetten. Ervaring is een pluspunt maar geen must.

 

De juiste motivatie en een dienstverlenende ingesteldheid zijn zoveel meer waard.

Lees meer

Ons werkterrein

Bij de Federale Gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen pakken we de georganiseerde criminaliteit in het arrondissement Oost-Vlaanderen aan.
Dat werkterrein is op zich al zeer gediversifieerd. Met dat overkoepelend perspectief heeft heel wat voordelen. Je werk steeds samen met enkele collega’s aan een dossier.

 

We hebben een gespecialiseerd steunaanbod in huis en kunnen terugvallen op heel waardevolle partnerschappen met zowel centrale als lokale politiediensten, externe actoren en overheidsinstellingen.

In functie van een optimale werking zijn we op 3 plaatsen binnen het arrondissement aanwezig. We hebben een site in respectievelijk Gent, Dendermonde en Oudenaarde. Met het oog op de afstemming van werk/privé is dat voor onze medewerkers een extra troef.

Lees meer
operaties.jpg
bottom of page